Kerstboom knutselen met kleuters – 11 ideeën

Knutselen met kleuters is niet alleen leuk maar ook heel goed voor onder andere de fijne motoriek. Daarom 11 ideeën om een kerstboom te knutselen met kleuters.

11 x kerstboom knutselen met kleuters

Borduren

Borduren kan best pittig zijn voor kleuters. Voor veel kleintjes een eerste aanraking met naald en draad. Toch is het ontzettend leuk om te doen met kleintjes. Is je kerstboom klaar da kun je hem mooi versieren met steentjes.

instagram.com/bijboefenmop

Vingerverven

Hoe heerlijk is het om lekker met je vingers te werken. Laat ze lekker het materiaal voelen en er mee spelen. De jongste kleuters kunnen lekker hun gang gaan met de vingerverf terwijl de oudste kleuters reeksen kunnen verven. Rood – geel – rood – geel of misschien wel rood – geel – groen – rood – geel .. Je snapt hem.

instagram.com/kinderdagverblijfcasaviva

Staande boom

Door in twee bomen gleuven te knippen kun je ze in elkaar zetten en kunnen ze dus staan. Verf ze of kleur ze mooi in.

www.instagram.com/ienskjevanderweg

Groepswerk

Dit is natuurlijk een leuk groepswerk voor in de kleuterklas. Laat alle leerlingen 1 of 2 handen in het groen omtrekken en uitknippen en als groep kun je dan een mooie kerstboom maken.

www.instagram.com/laura_vda

Takkenboom

Natuurlijk hoeft een kerstboom niet persé van papier te zijn. Je kunt ook hele leuke kerstbomen knutselen met kleuters van natuurlijke materialen. Ga lekker naar het bos, laat kleintjes takken zoeken en sorteer ze daarna van groot naar klein.

www.instagram.com/creabrief

Boom van stroken

Ook weer een leuke manier om de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ te oefenen. Kleuters kunnen reepjes knippen of scheuren. Daarna kunnen de stroken van klein naar groot gelegd worden.

Kerstboomhanger

Een kerstboom knutselen met kleuters hoeft niet ingewikkeld te zijn. Plak 3 ijslollystokjes in een driehoek en versier hem. Staat vast leuk in de boom.

www.instagram.com/bsdewereldburger

Eierdoosboom

Eierdozen zijn heerlijk kosteloos materiaal waar je van alles mee kunt maken. Ikzelf vind ze ideaal om gewoon verf in te doen. Maar zo’n leuk boompje is ook snel gemaakt. Daarna leuk verven en versieren.

www.instagram.com/gastouderlianne

Glitterboom

De bomen zijn natuurlijk op allerlei manier te versieren. Met leuk papier, met stiften, met verf of zoals hieronder met glitters. Dat laatste heeft niet persé mijn voorkeur aangezien glitters gewoon stukjes microplastic zijn. Maar ziet er wel leuk uit.

www.instagram.com/deboskabouters

3D boom

Door cirkels te knippen en te vouwen kun je zo’n leuke 3D boom maken. Daarna weer mooi versieren en je boompje is klaar.

www.instagram.com/glenniesss

Strookjesboom

Weer eenzelfde soort boom waarbij de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ weer aan bod komen. Ziet er ook leuk uit met strookjes in verschillende kleuren.

www.instagram.com/bsdewereldburger

Zin om nog meer te freubelen voor Kerst? Kijk dan is bij mijn 9 kerstboomhangers om te knutselen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.