Drenthe

Review: Tierpark Nordhorn

Het was echt héél lang geleden dat we voor het laatst in Tierpark Nordhorn zijn geweest. En nu Gijs een leuke leeftijd had ervoor wilden we daar wel een keertje kijken. Vandaag een uitgebreid review.

Zoals ik al zei was ik er heel lang geleden al een keer geweest maar daar kon ik me niet zo heel erg veel meer van herinneren. Het parkeren begon gelijk goed want dat was gratis. 

Op de parkeerplaats al waande je je gewoon in Nederland, we hoorden alleen maar Nederlands en we zagen alleen maar Nederlandse nummerborden. Had vast iets te maken met de meivakantie. Helemaal beneden vind je een overzicht van de gemaakte kosten hoor, dus ik ga niet alles apart benoemen 😉 Ik kreeg als tip van een volger om bij de ingang voer te kopen voor de diertjes. Dat hebben we dus maar gedaan. 

 

Eerst maar even rondlopen. Het park is gewoon erg netjes onderhouden, daar kun je niks van zeggen. Ook viel het mij op dat bij alle bordjes een Nederlandse vertaling staat. Perfect! Er zijn veel verschillende diertjes, gewoon erg leuk 🙂

 

Het leuke is dat er meerdere gebiedjes zijn waar je vlak bij de diertjes kunt komen. Zo kun je bijvoorbeeld op dit kinderboerderijtje bij de konijntjes in het hok en kun je een koe aaien. Erg leuk! Nu kwam dat zakje voer wel van pas. Alleen begreep Gijs er nog niet zoveel van. Hij wilde steeds de diertjes voeren maar gooide het voer gewoon op de grond waar hij stond zeg maar, haha!  Er was ook een hele grote speeltuin, Gijs vond er niet veel aan. Alleen de schommel was leuk 🙂

 

Nu kwam echt het leukste gedeelte. Niet zozeer om de diertjes maar meer omdat Gijs zo grappig deed. Wie Gijs een beetje kent weet dat hij af en toe een beetje schuw kan zijn. Een beetje de kat uit de boom kijken. Niet erg hoor. Maar we gingen bij de geitjes en schaapjes kijken. Je kon er tussendoor lopen en ik wilde dat met Gijs wel even doen. Als een volleerd schapenhoeder rende Gijs achter de schaapjes aan, het was hilarisch! 

 

 

 

Hij was helemaal niet schuw of verlegen. Hij ging er gewoon naar toe en ze op zijn manier ‘aaien’. Echt heel grappig! 

Ook had ik nog wat voer over en mocht Gijs de beestjes voeren. Hij kwam steeds weer naar mij toe om voer te halen. Hij rende rond als of hij er helemaal thuis hoorde.

 

Gemaakte kosten Tierpark Nordhorn:

2 x entree voor volwassenen + Gijs was gratis  €19,-

Een zakje voer voor voor bij de kinderboerderij € 2,-

Parkeren € 0,-

2 x koffie + 2 x gebak € 11,-

1 x plate, 2 x drinken + 1 x patat €13,-

Totaal:  € 45,- 

Conclusie:

Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad! Ondanks dat het weer niet geweldig was hebben we ons heel goed vermaakt. Ikzelf zou dit park aanraden voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Nu krijg ik vast half gemeente Emmen over mij heen maar ik vind dit park leuker voor jonge kinderen dan ‘Wildlands Emmen’. Voor kinderen veel te beleven en kinderen kunnen niet alleen naar de diertjes kijken maar ook actief dingen doen. Ik ben zéér enthousiast. Kijk zeker even op de website. Psst.. Ik hoor je denken, waarom heb je dit artikel onder de categorie ‘Drenthe’ geplaatst. Dat kan ik je vertellen. Omdat dit park dicht bij Drenthe ligt en echt een uitje is wat je niet wilt missen als je uit Drenthe komt heb ik hem in de categorie geplaatst. 

Ben je op zoek naar een ander leuk uitje over de Duitse grens? Denk dan eens aan Pretpark Ketteler Hof. Maud schreef er een uitgebreid artikel over.

Dit artikel is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.