Categorieën
Baby Momstuff Tips

Gijs’ geboortekaartje

Wat moet er eigenlijk op een geboortekaartje staan en hoe zag Gijs’ kaartje er uit? Ik vertel het je..

Gijs’ kaartje

Wij hebben echt úren besteed aan het uitkiezen van het geboortekaartje van Gijs. Beetje zonde van de tijd hoor ik je denken en dat was het ook. We zijn bij de drukker geweest en hebben eerst heel veel mappen met kaartjes meegenomen. Daar konden we een kaartje uitkiezen. Ik heb echt uren door die mappen gebladerd en alles gelabeld wat ik wel leuk vond. Uiteindelijk hebben we dit kaartje gekozen. Ik weet niet meer precies hoe duur het kaartje was hoor maar het was absoluut niet goedkoop. Het lastige is dat je alles aan het kaartje zelf kunt ontwerpen dus ook lettertype, plek van de teksten en dat soort dingen. Dat vond ik best lastig. Ik denk dat we bij een eventuele volgende (nee, niet zwanger) het kaartje gewoon online gaan bestellen, net zo makkelijk en een stuk goedkoper.

 

De tekst

Ik vond het leuk om er een klein gedichtje op te laten bedrukken. Op zich had ik best een gelovig gedichtje willen kiezen maar dat vond Jan niks. We hebben bovenstaand gedichtje erop laten drukken. Nog steeds blij mee en helemaal waar 🙂 

Voor de rest moet je aan dit soort dingen denken: 

– Volledige naam van je kindje

– Geboortedatum

– Tijd van geboorte

– Lengte/gewicht

– Adresgegevens (voor de kaartjes)

– Bezoektijden, wil je dat de mensen eerst bellen voor dat ze langskomen

– Cadeauwensen

Tips

1. Om kosten te besparen kun je vaak beter online kaartjes regelen. Kijk eens op hippe-geboortekaartjes.nl, hipdesign.nl of hierbenik.nl. Vaak ook een stuk makkelijker te regelen en minstens zo leuk als bij de drukker.

2. Wil je nog even wachten met bezoek? Verstuur de kaartjes nog niet gelijk maar wacht even een paar dagen. 

3. Voor veel mensen nogal logisch maar maak alvast een adressenlijst.

4. Bestel meer kaartjes dan je nodig denkt te hebben. Je vergeet altijd wel iemand en je wil toch ook wel wat kaartjes bewaren voor later. 

5. Maak alvast een briefje met duidelijke instructies voor je man als de kaartje geregeld moeten worden. Jij bent de kraamvrouw en de man is verantwoordelijk voor de kaartjes.

 

Dit bericht is geschreven ism geboortekaartjes carrousel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.