Baby, Zwangerschap & Bevalling

De kraamweek. Hoe ging dat bij mij?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nooit bij na had gedacht dat als de baby er zou zijn dat er zoveel dingen veranderen. Vandaag vertel ik over mijn kraamweek.

De eerste uren

Na de bevalling staat je leven helemaal op zijn kop. Je ligt compleet in de kreukels, je hebt zojuist de heftigste paar uren van je leven achter de rug en je bent moeder geworden. Dat is nogal wat om even te verwerken. Je moet opeens voor een baby gaan zorgen en dat is nogal wat. Je weet helemaal niet hoe de baby “werkt” maar jij bent er verantwoordelijk voor. Opeens heb jij een baby šŸ™‚ Heftig! 


Naar huis

De eerste nacht thuis was dus ook niet makkelijk. Gijs was van 2-7 wakker en was aan het krijsen. We wisten echt niet wat we moesten doen. En als je net een keizersnede hebt gehad hakt dat er wel in. Ook Jan moest gewoon werken en was dus kapot. De volgende dag hebben we samen met de kraamzorg een duidelijk plan opgesteld en vanaf toen ging het beter. 

Ook nog..

Je krijgt ook last van kraamtranen. Je hormonen zijn helemaal op de hobbel en je jankt om echt alles. Daarnaast moet je van alles regelen. Geboortekaartjes, baby aangeven bij de gemeente, je moet allemaal papieren invullen. Met een beetje geluk heb je een man die dat allemaal regelt. 

En nog meer..

Jij probeert je hoofd boven water te houden en ondertussen wil ook nog iedereen langskomen, het is echt verbazend wie allemaal in de eerste week op visite willen komen, van de oude buurvrouw tot vage kennis. Dat ga ik de volgende keer echt anders doen, geen bezoek in de eerste week, behalve naaste familie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.