Baby, Tips

5 dingen die we hebben gedaan om van Gijs’ eczeem af te komen

Toen Gijs rond 10 weken was kreeg hij eczeem. Het ging van kwaad tot erger tot dat hij er helemaal onder zat. Zo zielig! Maar inmiddels, een jaar later heeft hij er nog heel weinig last van. Ik vertel je wat wij allemaal hebben gedaan om dit zo te krijgen.

Hoe het begon

Gijs kreeg rond een week of 10 allemaal kleine bultjes op zijn lichaam. Binnen een week zat zijn hele lijfje eronder en jeukte het hem enorm. Zo zielig 🙁 

Het leek erger te worden als hij bij mijn ouders was waar een hond was. 

Hieronder een foto van hoe het was. Heb de foto een beetje verknipt zodat Gijs als tiener niet beschamend over straat hoeft 😉 Maar zo zat zijn hele lijfje eronder. Zielig hè!

 

Naar de dokter

Ik had een afspraak gemaakt bij de dokter en hij kon al snel de diagnose stellen. Het was dus eczeem. De diagnose kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Mijn man heeft eczeem en ik ook. We kregen van de dokter hormoonzalf. Het advies was om het 2 keer per dag op de plekjes te smeren en daar naast de huid goed vet te houden. Ik was een beetje huiverig om deze zalf bij mijn minimensje op te smeren omdat er hormonen in zaten maar de dokter verzekerde mij dat dit geen kwaad kon en dat het altijd nog beter was dan eczeem. Daarnaast kregen we nog een waslijst aan tips mee.

 

Tips: 

1. Niet te lang en te vaak in bad

Water droogt de huid uit, dus alleen in bad om te wassen en schoon te worden en dan er weer uit. Ook ging Gijs maar 1 keer in de 3 dagen in bad. Vaker is helemaal niet nodig bij baby’s.

2. Gebruik geen zeep

Ik gebruik zelf de producten van Neutral, daar ben ik echt heel tevreden mee. Zeep ontvet de huid, en dat wil je niet als je eczeem hebt.

3. Gebruik geen wasverzachter

Sterker nog, ik was al onze kleding met Neutral.

4. Vermijd triggers

Dus als je weet dat je kindje ergens gevoelig voor is, kom er dan niet bij in de buurt. Zo is Gijs nooit bij honden in de buurt. Als wij bij mijn ouders zijn is de hond in de gang. Tja, zielig misschien maar het is niet anders.

5. Stofvrije inrichting

Kies voor laminaat of linoleum in plaats van vloerbedekking en kies voor een rolgordijn in plaats van gordijnen. Gelukkig hadden wij dit allemaal al en hoefden we dus niets te veranderen.

 

En nu? 

Het gaat nu heel goed met de eczeem. Hij heeft af en toe echt nog wel last van eczeem hoor maar dan smeren we even en dan is het zo weer weg. Heel erg fijn want ik vind het zo sneu als je kindje last heeft van eczeem.

Heb jij nog een tip tegen eczeem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.