10 makkelijke moederdagknutsels

Knutselen voor moederdag moet leuk zijn en niet al te ingewikkeld. Daarom voor jullie 10 makkelijke moederdagknutsels op een rijtje.

10 makkelijke moederdagknutsels

Canvas versieren

Er zijn tegenwoordig heel erg veel lege canvas of katoenen spullen te koop die je heel leuk kunt versieren. Denk aan een blanco etui, een schort of de all-time favoriet het katoenen tasje. Als je het zoals op het voorbeeld wil maken, kies dan voor textielverf. Erg leuk materiaal om mee te werken. Wil je het jezelf echt een stuk makkelijker maken. Ga dan voor textielstiften.

Bloemen voor mama

Welke moeder houdt er nu niet van bloemen. Je kunt bloemen vouwen op het platte vlak, bloemen stempelen en er een mooi lijstje omheen doen of 3D bloemen maken. Voor elke leeftijd is er wel een geschikte activiteit te vinden.

Kralen van zoutdeeg

I love zoutdeeg. Het is zo makkelijk te maken en je hebt de ingrediënten bijna altijd wel in huis. Door er wat (natuurlijke) kleurstof aan toe te voegen kun je het in elk gewenste kleur maken. Maak van de klei kleine cirkels, druk ze een beetje plat en maak er met bijvoorbeeld een rietje een opening in.

Porselein versieren

Wie zegt dat mama’s niet van koffie houden? Al kun je natuurlijk alles van porselein versieren. Een mooi bord, kommetje of een plantenpotje. Met porseleinstiften maak je er op een snelle en makkelijke manier een leuk resultaat van. Laat de kleintjes er gewoon lekker op tekenen. Hoe schattig is dat!

Ketting

Weer met datzelfde zoutdeeg als hierboven maken we nu een mooie ketting. Met koekjesvormen maken we mooie harten. Na het bakken schilderen we ze.

Kaarten stempelen

Als je een wc-rolletje een beetje indeukt dan is het een vorm van een hartje. Laat de kleintjes er lekker mee stempelen en een mooie kaart is geboren.

Hartje

All you need is een beetje klei, ijzerdraad en strijkkralen. Ook leuk om bijvoorbeeld in een patroon te doen; rood, wit, rood, wit. Ik heb ze ook wel gezien in andere vormen, bijvoorbeeld een cactus of flamingo. Lijkt me wel wat lastiger.

Shrinki dinkie

Ken je dit fenomeen? Het is een soort plastic wat je eerst versiert met permanent markers en daarna in de oven doet. Het krimpt gigantisch en wordt helemaal hard. Perfect om sleutelhangers mee te maken of een omtrek van een handje.

Schilderijtje

Door met schilderstape een woord of vorm op een canvas te plakken kun je die ruimte wit laten. De kleintjes kunnen lekker hun gang gaan met verf of vingerverf. De iets grotere kinderen kunnen iets doelgerichter het canvas versieren. Misschien door een overgang van kleuren te maken of door te stempelen?

Kaartje voor mams

Door met een witte kaars of witte wasco te tekenen kun je een heel leuk effect creëren. Probeer het maar eens. Ga er daarna over met waterverf of ecoline (ik zou waterverf doen) krijg je een hele gave kaart.

kaart-knutselen-valentijnsdag-moederdag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.