9 tips voor een uitje naar het bos

Het bos is leuk, nee geweldig! Maar sommige kinderen hebben behoefte aan een activiteit in het bos om zich te kunnen vermaken. Ik heb de leukste spelletjes en ideetjes op een rijtje gezet.

 

Het bos
Ik hou van het bos. Hier in Drenthe heb je de mooiste bossen. Ik ga meestal naar het Bargerveen of het Oostersebos. We gaan echt niet wekelijks hoor maar 1 keer in de maand vaak wel.

Wat gaan we doen in het bos:
Sommige kinderen hebben gewoon baat bij een activiteit. Zo is het soms makkelijker om je fantasie te uiten in een gekaderde opdracht. Zo is het voor veel mensen bijvoorbeeld lastig om ‘gewoon’ een mooie tekening te maken. Als je de opdracht kadert door te zeggen: ‘maak een tekening van je droomtuin’. Op die manier kunnen mensen vaak veel meer fantasie en creativiteit kwijt in hun tekening. Zo werkt dat ook met dit soort activiteiten. Oké, genoeg gepraat! Ik laat je het gewoon zien 🙂

Mandala van natuurlijke materialen

Tekenen met de natuur

Bouwen

Scavenger hunt

 

 

Poppetjes van natuurlijk materiaal

Knutselen
Je kunt natuurlijk ook in het bos gericht zoeken naar materialen om thuis iets moois van te maken. Ik zocht de leukste dingetjes weer op.

Mandala

Stokpoppetjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bootje maken van gevonden stokjes

 

 

Krokodilletjes

 

Voor de kleintjes

Voorkom teken
Er is 1 dingetje wat ik vreselijk vind aan het bos en dat is de kans op teken. Ik heb eigenlijk elk jaar wel een teek en ik haat die beesten. De volgende dingen kun je volgens tekenbeetziekten.nl doen om teken te voorkomen:
– Draag goed bedekkende kleding. Geen korte broek met slippers dus.
– Draag een hoedje of pet
– Blijf op paden. Tja, wel een beetje jammer als je echt in het bos wil spelen.
– Smeer de huid in met insectenwerend middel zoals Wapiti ‘teek away’. Ik heb het nu een paar keer gebruikt en het is natuurlijk lastig te zeggen maar ik heb nog geen teek gezien 😉

Een overzicht van de bronnen:
onderwijsenzovoort.blogspot.nl
woodlandsprites.co.uk
gespotvoorjou.nl
minne-mama.blogspot.nl
navigatingthemothership.blogspot.com
doenkids.nl

Wat is jouw ultieme tip voor een uitje naar het bos?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *